История

Written by WEB Manager. Posted in Uncategorised

Радио „Ритъм +”

Началото е поставено презс 2001 година в град Кюстендил. Основател на радиото е народният певец Благовест Порожанов. Понастоящем той е почетен президент на радио „Ритъм +”

За вече повече от 10 години Кюстендилското радио „Ритъм +” се утвърди като най- популярното радио. в региона. За това допринася не само програмата на радиото, но използваните по различни форми на работа на радиото, а именно - организирането на концерти и срещи разговори в студиото на радиото на обичани от слушателите изпълнители. Така за сравнително краткото си  време на съществуване в радио ефира на България, „Ритъм +”се превръща в една от най-слушаната радиостанция в гр. Кюстендил и областта.

Програмната схема на радиото е ориентирана главно към българската музика и съвременната фолк вълна.

Място в ефира на медията намират световната и славянска музика, балканските ритми, както и българската народна музика.

Популярността на  „Ритъм +”нараства с организираните концерти на най- популярните български поп фолк звезди на стадион,,Осогово” и стадион,,Странджата”  в град Кюстендил.

Сред имената на изпълнителите, поканени да пеят на сцената на Радио ,,Ритъм+” са били  Деси Слава, Азис, Орхан Мурад, Глория, Анелия, Преслава, Константин,Камелия,Ивана и други.

В студиото на радио „Ритъм +”през годините са гостували изпълнители от различни жанрове като например: започва се от Тони Дачева и се достигне до Веселин Маринов.

оМясто в ефира на радиото намират и изпълнителите от местната сцена, част от ,които станали популярни далеч зад границите на Кюстендилска област.Това например са почетният президент и основател на радиото г-н Благовест Порожанов,Румяна Попова, Ина, Атанаска Ковачка,Цветанка Илчева, Дончо Андонов,Кирил Дрингов и други.